Fenserka.com

Latest Post

11:39
Naučnici kažu da žene lakše dobijaju kilograme nego muškarci, a mnogo teže ih gube. Razlog za to su genetske razlike koje utiču na “programiranje” mozga.
– Muškarci i žene žive u istom okruženju i izloženi su istim uslovima, a ipak je stopa gojaznosti mnogo viša među ženama, pa ih ima gotovo dva puta više, u odnosu na muškarce koji pate od istih problema — objašnjava Istraživač Univerziteta Aberdin Lora Hajsler.
– Želeli smo da saznamo zašto je ženama lakše da se ugoje.
Kako bi pronašli odgovor na to pitanje, profesorka Hajsler je sa svojim timom proučavala ponašanje hormona POMC peptida.
Ovi hormoni koje proizvodi mozak ključni su za kontrolu apetita i upravo na njih deluje novi lek protiv gojaznosti.
Ispostavilo se da su u laboratorijskim ispitivanjima oni miševi koji su proizvodili taj hormon lakše gubili kilograme. Međutim, rezultati su bili drugačiji kod ženki i mužjaka.
Iako su ženke izgubile na težini, bile su i dalje “punačkije” od mužjaka, stoji u izveštaju objavljenom u stručnom časopisu Molecular Metabolism.
Eksperimenti su pokazali da hormon smanjuje apetit kod oba pola i ubrzava muški metabolizam. Naučnici smatraju da bi isto moglo da važi i za ljude i pretpostavljaju da je to moguće objašnjenje za to što žene mnogo teže gube suvišne kilograme.
Izvor: HelloMagazin.rs

11:17
Miris žene je svakako jedno od najvažniji oružja u osvajanju muškaraca. Izbor idealnog parfema koji će odgovarati karakteru žene, kao i određenoj prilici je najvažniji korak.
Nakon odabira omiljenih mirisnih nota koje će vas inspirisativažno je i odabrati koncentraciju parfema koja će vam najbolje odgovarati.
Ali, bez obzira na koncentraciju parfema, postoji nekoliko načina na koji možemo naglasiti mirisne note svake od koncentracija i produžiti trajanje parfema. Donosimo vam pet jednostavnih saveta kako produžiti trajanje i intenzitet omiljenog mirisa.
1. Nije svejedno gde čuvate parfem
Ako želite da vaš omiljeni parfem traje što duže, nemojte ga čuvati u kupatilu ili nekom drugom vlažnom i toplom mestu. Vrućina, svetlost i vlaga smanjiće kvalitet parfema, a mogu čak i uticati na promenu mirisnih nota. Radije ga čuvajte na suvom i prijatnom mestu, izbegavajući prozore.
2. Za zavodljivo mirisnu kosu
Pored zglobova ruku i vrata kao najzavodljivijih delova tela svake žene, parfem će imati dugotrajan miris ukoliko ga stavljamo na kosu. Najbolje način da i vaša kosa zamiriši jeste naprskati parfemom četku za kosu, a onda njome proći kroz vlasište.
3. Ulje produžava trajanje mirisa
Žene s masnijom kožom tela duže zadržavaju miris parfema. Stoga, ukoliko imate suvu kožu tela, svakako pre nanesite uljnu bazu na telo koja će nahraniti kožu i produžiti miris parfema.
4. Parfem nanesite na topla mesta
Kada nanosite parfem, odaberite nekoliko područja s pulsom (vrat, iznad pupka, ispod lakta, zglobove) na koja ćete naneti parfem. To su najtoplija područja koja će omogućiti da se miris proširi celim telom i potraje tokom celog dana.
5. Mirisni štapići
Ukoliko vas mrzi da nosite ceo parfem sa sobom, idealan trik je da naprskate štapiće za uši, spakujete u vakum kesice i štapićima dotaknete sebe tokom dana.
Izvor: HelloMagazin.rs

11:14
Zima i jesen dovoljno su tmurni i bez tamnih jakni, kaputa, aksesoara, pa baš zato učinite ih vedrijim.
Ove sezone probajte da se izdvojite pa u nizu crnih kaputa odaberite neki bele boje. Koliko god da zvuči zastrašujuće (znamo da se brzo prljaju) njegova prilagodljivost kombinacijama i privlačnost dovoljan su razlog za sreću.
Pravi primer kako možete da nosite “snežan” kaput jeste Điđi Hadid koja je još jednom s lakoćom “isporučila” šik street style izgled. Pocepane farmerke, salonke i jednostavan, a dominantan kaput. Sjajno!
Beli kaput možete da koristite i da ublažite neku šareniju kombinaciju ili klasičnoj crnoj rolci da date potpuno drugačiji ton…
Evo predloga:
Izvor: HelloMagazin.rs

MKRdezign

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget

Powered by themekiller.com