Fenserka.com

Upravo objavljeno

Tri četvrtine mladih razmatra karijeru u online video industriji, pokazuje studija britanske putničke agencije First Choice. Jedno od 25 djece želi karijeru modela, dok jedno od šest ima težnju biti pop zvijezda. Na vrhu liste je karijera YouTube-ra jer se više od trećine djece izrazilo da priželjkuje takvu karijeru, a slijedi karijera blogera.

Umjesto tradicionalnih zanimanja kao što su liječnik ili profesor, mladi danas priželjkuju posao koji će im omogućiti kreativnost, slavu i samoizražavanje. Novac nije ključni motivator jer se nalazi tek na četvrtom mjestu. Uz to, mladi priželjkuju da se medijska istraživanja i uređivanja videa podučavaju u školi, za razliku od tradicionalnih predmeta kao što su engleski i matematika.

Izvor: 24sata

Carolyn Hartz, vjerovali ili ne, ima 70 godina i tijelo na kojem bi joj pozavidjele duplo mlađe žene, piše Daily Mail.

Ova Australka, majka troje djece odrekla se šećera prije 28 godina nakon što je postala prava ovisnica o slatkom, i ostala je ustrajna u svom naumu da živi zdrav život baziran na prehrani bez šećera. 

– Ja sam se prije 28 godina odrekla šećera i bilo je vrlo teško jer sam bila ovisna o njemu. Sada vidim da je to bio jedan od glavnih razloga zbog kojih sam uspjela održati ovakav izgled i ostati zdrava – kaže Carolyn koja tvrdi i da je pozitivno razmišljanje bitan faktor u svemu.

Od svog stila života uspjela je napraviti uspješan biznis, ali i postati inspiracija mnogima. Osnovala je tvrtku “SweetLife” koja se bavi proizvodnjom “sugar free” hrane i dodataka prehrani, a piše i knjige te savjete o prehrani.

– Mnoge žene starije od 50 godina misle da je nemoguće održati određenu kilažu i oblik tijela nakon 50. godine života. Istina je da se metabolizam usporava što ste stariji, no to samo znači da morate preuzeti kontrolu, truditi se malo više i raditi zdrave izbore – kaže.

– Vjerujem da je iznimno važno biti svjestan koju vrstu i koju količinu hrane jedete. Promišljanje o namirnicama koje konzumirate bitan je faktor, stoga osjetite svaki zalogaj i uživajte u njemu. To će vam pomoći da sporije jedete i manje se prejedate. Kada jedete bez promišljanja, to rezultira nepotrebnim debljanjem – objašnjava Hartz.

Osim uravnotežene prehrane, Hartz tvrdi da je jako bitno spavati barem osam sati dnevno, jer se za vrijeme sna naše tijelo oporavlja od stresa, a meditacija i tjelovježba također doprinose njezinom zdravlju i  izgledu.

– Osjećam se najbolje kad sam vani u prirodi. Svaki dan provedem barem 30 minuta u šetnji sa svojim psom. Osim toga barem tri puta na tjedan prakticiram jogu, a nedavno sam opet počela trenirati tenis – dodaje Hartz.

Mladolik izgled osim zdrave prehrane može zahvaliti i svakodnevnoj brizi o svojoj koži. Nikad ne ide na spavanje, a da temeljito ne očisti lice. 

– Svaki dan nosim kremu za sunčanje i pazim da nahranim kožu, pogotovo oko očiju – kaže.

Ističe da je najvažnije da se žene nikad međusobno ne uspoređuju.

– Budite svjesni toga što vam se sviđa kod neke žene i neka vas to inspirira, ali isto tako imajte na umu da smo svi različiti i osobe smo za sebe – kaže. Dodaje:

Budite sretni zbog uspjeha svojih prijatelja, uživajte skupa s njima. Ne budite ljubomorni ili nemojte im zamjeriti, riječ je o uludo utrošenim emocijama koje jedino štete vama.

Ženama u dvadesetima i tridesetima poručuje: “Budite sretne i nemojte se brinuti oko svoje dobi. Nemojte slušati druge, budite svoje. Stav je najvažniji, život nije savršen, ali bitno je da ga zgrabite objeručke. Ne postoji neuspjeh, shvatite to kao kamen o koji ćete se ponekad spotaknuti na putu prema uspjehu. Ja osobno nikad ne koristim riječ neuspjeh, ima negativan prizvuk. Radije koristim pojam prepreka. Najvažnije, radite na sebi kako bi uvijek vidjeli “čašu koja je na pola puna”. Dan je uvijek polusunčan, a nikad poluoblačan, zaključila je.

Izvor: Vesna Gubo

Emotivni psihopati ne čine se zli, zapravo, oni su većinu vremena vrlo šarmantni i suosjećajni. Često nećete ni shvatiti što se događa, ali instinktivno ćete osjećati da to što radi i govori nije u redu. 

Među osnovnim karakteristikama po kojima ih možete prepoznati je banaliziranje vaših osjećaja, svaljivanje krivice za sve na vas, uvjeravat će vas da je sve vaša krivnja, pokušat će vas izolirati od vašeg društvenog svijeta i s vremenom vas emotivno dotući. 

Oni ciljaju na vaše emocije i na taj način pokušavaju manipulirati vama u svoju korist.

Kako biste ih prepoznali, obratite pozornost na ovih pet znakova:

1. Vi ste uvijek krivi za sve loše što se dogodi

Fotolia | Autor: FotoliaFoto: Fotolia

Nemojte misliti da su glupi i da ništa ne razumiju. Upravo suprotno, oni su itekako svjesni da je u pitanju njihova greška, ali njihova priroda im ne dopušta da priznaju da su pogriješili. Na sve načine će pokušavati prikazati problem kao vašu grešku za koju se samo vas može kriviti.

2. Konstantno lažu kako biste se loše osjećali

Fotolia | Autor: FotoliaFoto: Fotolia

To nisu ljudi koji samo lažu o stvarima koje nemaju direktan utjecaj na vaš život, oni su u stanju lagati o svemu. Pri tom neće ni trepnuti. Njima nisu bitni vaši osjećaji, nego kontrola. 

3. Krive vas jer ne mogu ostvariti svoje ciljeve

Fotolia | Autor: FotoliaFoto: Fotolia

Uvjereni su da su svi oko njih krivi za njihove neuspjehe, a oni sami su žrtve nesreće. Nisu im bitni ničiji osjećaji osim vlastitih.

4. Ne uvažavaju vas, ni vaše osjećaje

0264240d7bc5553a1524.jpegFoto: Dreamstime

Ljudima koji gledaju samo sebe, osjećaji drugih su bitni poput pada drva usred šume u Paragvaju. Oni su pronašli savršenu osobu kojoj je dovoljno stalo do njih da je koriste za svoje ciljeve. Iz ovakve veze je teško izaći, pogotovo kad prođe dovoljno dugi period da više niste sigurni što je normalno. 

5. Zabranjuju vam da se družite s drugim ljudima

Fotolia | Autor: FotoliaFoto: Fotolia

Ograničit će vam interakciju sa svijetom oko vas i na taj način imati još veću kontrolu nad vama i vašim životom. Oni najgori će vas čak uvjeravati da ne možete preživjeti u ovakvom svijetu bez njih. Ne prepuštajte se takvim uvjeravanjima, uvijek postoji izlaz i uvijek možete potražiti pomoć.  Izvor: Jelena Kramar

MKRdezign

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget

Powered by themekiller.com