Trbušno disanje kao vježba za buduće mame izgleda opasno

Sve više po društvenim mrežama iskaču video zapisi trudnica koje dubokim udasima uvlače svoje trudničke trbuščiće te ih tako neko vrijeme tako i zadržavaju. Ti klipovi su dio jako popularnog trenda nazvanog “pumpanje trbuščića“, a dio su jako popularne Bloom metode – fitness metode za trudnice i nove mame.

Video koji se nedavno pojavio na Instagramu ima već više od 4,000 pregleda i stotine komentara, najviše od žena koje žele saznati što više o Bloom metodi fitnessa.

Ova metoda se pojavila u Coloradu i obećaje budućim mamama da će uz pomoć ovog fitnesa zadržati svoju snagu i tonus mišića tijekom trudnoće. Idejni tvorac vježbi je specijalistica za trudnoću Brooke Cates, koja momentalno radi na seriji online predavanja o zdravlju zdjelice i trbušnom disanju. Osim disanja, Bloom metoda omogućava trudnica da se jako brzo vrate u formu.

Cates inzistira da vježba trbušnog disanja nikako ne šteti djetetu koje se za vrijeme vježbe podiže prema rebrima. Magazin Babble piše da ova vježba potiče kontrakcije između zdjelice i dubokih jezgrenih mišića.

– Pumpanje trbuščićima je obavezno za sve buduće mame jer na ovaj način trudnice uče duboko disati, dijafragmom, a ostale vježbe su super kvalitetne i jednostavne, pa će svim budućim mamama biti jednostavno ih provoditi tijekom trudnoće- objašnjava Cates na Instagram stranici Bloom metode.

U početku ćete se čudno osjećati budući da većina nas diše plućima i nismo ni svjesni važnosti disanja iz dijafragme. Trebate biti ustrajane, vaše tijelo je došlo na ovaj svijet dišući putem dijafragme – objašnjava Cates dodajući da jedva čeka da cijeli program i sama prođe, budući da zadnjih par mjeseci i ona pokušava zatrudnjeti.

Izvor: Jelena Kramar

Post a Comment

MKRdezign

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget

Powered by themekiller.com